BSO-activiteitentips: mei

Vanaf begin dit jaar bieden wij iedere maand een activiteitenkalender aan boordevol tips met passende activiteiten voor die maand. Alle activiteiten staan in DoenKids. Het is een interactieve PDF: superhandig! Als je klikt op de activiteit ga je vanzelf naar het bijbehorende draaiboek. Je moet dan wel ingelogd zijn in de nieuwe DoenKids. Natuurlijk nemen we op de kalender de speciale (feest)dagen ook mee. In mei zijn dit bijvoorbeeld Wereldplantendag en Pizzaparty-dag! Extra leuk om hier even bij stil te staan met de kinderen.

Bij elke activiteit wordt met behulp van een symbool aangegeven wat voor soort activiteit het is. Dit zijn de DoenKids soort activiteiten: eten en drinken, creatief, sport & spel, muziek, dans & drama, techniek & proefjes, natuur en media.

In deze maandelijkse blog worden er een aantal activiteiten uitgelicht, maar voel je gerust vrij om zelf op onderzoek uit te gaan en zelf op de activiteiten te klikken die passen bij jullie BSO. 

Benieuwd naar de activiteitenkalender van april? Klik dan hier.

Vrijdag 1 mei: Eten en drinken – regenboog ijsjes
Wie kent ze niet: De ‘stoplicht-ijsjes’. Velen van jullie zullen hier mooie herinneringen aan hebben. Deze leuke ijsjes zijn nog steeds te koop in vrijwel iedere supermarkt maar helaas zijn we nu tot de ontdekking gekomen dat de ‘stoplicht-ijsjes’ niet heel gezond zijn. Daar hebben wij wat op bedacht! De gezonde regenboogijsjes! Je maakt ze met verschillende soorten groenten en fruit. Een feestje om te maken en écht lekker om op te smikkelen. Laat dat mooie weer maar komen!

Dinsdag 5 mei: Muziek, dans en drama – Pokémon hints
Test tijdens dit coole dramaspel de Pokémon-kennis van de kinderen! Kennen zij alle Pokémons uit Pokémon Go? En kunnen ze deze ook uitbeelden? Hoe beter ze dit uitbeelden, hoe makkelijker het voor hun teamleden is om het te raden. Zodra het geraden is verdient dit team één punt. Wie heeft aan het einde van dit spel de meeste punten verzameld?! Zij zijn de Pokémon-experts.

Woensdag 20 mei: Creatief – dready dreadlocks
Met het juiste materiaal en enige oefening maak je zelf kleurrijke dreadlocks voor lang én kort haar. Maak je look helemaal af met bijpassende accessoires zoals arm- en enkelbandjes of verstevig je zelfgemaakte dreadlock en gebruik ‘m als haarband! Tijdens deze activiteit kun je je eigen trendy haarlijn maken. Hoe stoer is dat?!

Tip: Als je denkt dat deze activiteit alleen voor meiden geschikt is heb je het mis! Pas dit bijvoorbeeld toe bij een jungle- of piratenthema. Je kunt de dreadlocks van Tarzan of van een stoere piraat gemakkelijk namaken door donker lontwol te gebruiken!

Dinsdag 26 mei: Natuur  – soundscape
Als je een tekening maakt van een landschap dan teken je alles wat je in de omgeving ziet. In het Engels noem je dat een landscape. Je tekent met perspectief, dat wil zeggen dat je alles wat veraf is kleiner tekent dan wat dichtbij is. Hoe verder weg, hoe kleiner het voorwerp getekend wordt.

Bij een soundscape teken je niet wat je ziet, maar teken je de geluiden die je hoort. Hierbij houd je ook rekening met wat je van dichtbij hoort en wat je van veraf hoort. Welk geluid valt op? Is het ver weg of dichtbij? Is het hard of zacht? Heeft het een trilling of is het een schel geluid? Is het een hoge of lage toon? Bedenk een tekentje en/of een kleur die je bij het geluid vindt passen. Alles kan! Teken het geluid ver weg of dichtbij, groot of klein in de tekening. Hoor je het geluid maar 1x of veel vaker? Laat dat zien in de soundscape!

Je kunt de complete activiteitenkalender voor mei hier downloaden!

Iedere maand zal er een nieuwe blog verschijnen met een nieuwe BSO-activiteitentipkalender. Kun je niet wachten op nieuwe ideeën? Neem dan zelf een kijkje in DoenKids! Onze database staat boordevol inspiratie.

Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.