BSO-activiteitentips: juli

Vanaf begin dit jaar bieden wij iedere maand een activiteitenkalender aan boordevol tips met passende activiteiten voor die maand. Alle activiteiten staan in DoenKids. Het is een interactieve PDF: superhandig! Als je klikt op de activiteit ga je vanzelf naar het bijbehorende draaiboek. Je moet dan wel ingelogd zijn in de nieuwe DoenKids
Natuurlijk nemen we op de kalender de speciale (feest)dagen ook mee. In juli zijn dit bijvoorbeeld Wereld Emoji Dag en de Dag van de komkommer! Extra leuk en grappig om hier even bij stil te staan met de kinderen.

Bij elke activiteit wordt met behulp van een symbool aangegeven wat voor soort activiteit het is. Dit zijn de DoenKids soort activiteiten: eten en drinken, creatief, sport & spel, muziek, dans & drama, techniek & proefjes, natuur en media.

In deze maandelijkse blog worden er een aantal activiteiten uitgelicht, maar voel je gerust vrij om zelf op onderzoek uit te gaan en zelf op de activiteiten te klikken die passen bij jullie BSO. 

Benieuwd naar de activiteitenkalender van juni? Klik dan hier.

Woensdag 1 juli: Eten en drinken – komkommerhapjes 
Komkommer is een hele veelzijdige en gezonde groente. Je kunt er erg veel mee maken en heel veel ingrediënten zijn er ook superlekker bij. In dit draaiboek krijg je verschillende tips om allerlei soorten komkommerhapjes te maken. Welke vind jij het lekkerst? Deze recepten zijn altijd leuk om te maken, maar op de Dag van de komkommer is het helemaal toepasselijk. Leuk weetje: de grootste komkommer ooit groeide in Zuid-China. Deze was zo’n 1,7 meter lang en woog bijna 70 kilo.

Dinsdag 7 juli: Natuur – maak een zonnewijzer 
Hoe handig zou het zijn als je niet meer hoeft te vragen hoe laat het is als je buiten aan het spelen bent? Door het maken van een zonnewijzer is dat mogelijk! Als de zon schijnt tenminste.. Nadat deze zonnewijzer gemaakt is kun je namelijk aan de schaduw van het voorwerp zien hoe laat het is. Zeg maar “dááág” tegen je horloge!

Maandag 13 juli: Ontdekken, techniek & proefjes – bouw je eigen waterbaan 
Wat is er leuker dan met water spelen? En op een snikhete zomerdag kun je ook wel wat afkoeling gebruiken toch? We gaan aan de slag met buizen, flessen, gootjes, schroeven en takken om zelf een waterbaan te maken. Je kunt zelf kiezen met welk materiaal jij de waterbaan gaat maken. Leuk, actief, leerzaam én verkoelend! Klinkt cool? Dat is het ook.

Vrijdag 17 juli: Spel – emoji bingo 
Op Wereld Emoji Dag kan dit te gekke spel natuurlijk niet ontbreken! Wie heeft als eerste een rij vol op zijn of haar emoji bingokaart? Heb jij de alien, de nerd of het drolletje? Roep BINGO! Valse bingo? Dan moet je een liedje zingen! Of misschien win je wel een leuk prijsje? Strijden om de eer kan natuurlijk ook. Dit wordt geheid lachen, gieren en brullen!

Je kunt de complete activiteitenkalender voor juli hier downloaden!

Iedere maand zal er een nieuwe blog verschijnen met een nieuwe BSO-activiteitentipkalender. Kun je niet wachten op nieuwe ideeën? Neem dan zelf een kijkje in de database van DoenKids! Deze staat boordevol inspiratie.

Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.