BSO activiteiten in maart – tips voor de kinderopvang

We bieden iedere maand een activiteitenkalender aan boordevol tips met passende activiteiten voor die maand. Alle activiteiten staan in DoenKids. Het is een interactieve PDF: superhandig! Als je klikt op de activiteit ga je vanzelf naar het bijbehorende draaiboek. Je moet dan wel ingelogd zijn in DoenKids. In de blog lichten we een BSO activiteiten voor maart uit, download de kalender voor meer inspiratie. 

Bij elke activiteit wordt met behulp van een symbool aangegeven wat voor soort activiteit het is. Dit zijn de DoenKids soort activiteiten: eten en drinken, creatief, sport & spel, muziek, dans & drama, techniek & proefjes, natuur en media. Wil je meer weten over DoenKids BSO activiteiten? Kijk dan hier voor meer informatie. 

In deze maandelijkse blog worden er een aantal activiteiten uitgelicht, maar voel je gerust vrij om zelf op onderzoek uit te gaan en zelf op de activiteiten te klikken die passen bij jullie BSO. 

Benieuwd naar de activiteitenkalender van februari? Klik dan hier.

Voorbeeld BSO activiteiten maart

Donderdag 4 maart: Media – Playback je gek

Klik hier om naar de activiteit toe te gaan.

In deze Playback je gek mag je nadoen wie je maar wilt. Het hoeft natuurlijk geen liedje te zijn. Het kan ook een reclame van de tv zijn of een stukje uit een film. Hoe gekker hoe beter!

Donderdag 11 maart: Ontdekken, techniek en proefjes – Bruisende ballen

Klik hier om naar de activiteit toe te gaan.

Veel producten die we in de winkel kopen bestaan uit een mengsel van verschillende stoffen. Al die stoffen, die we ingrediënten noemen, hebben een functie. Dat zie je als je zelf een bruisbal gaat maken. Welke kleuren tover jij tevoorschijn?

Vrijdag 19 februari: Eten en drinken  – Deegbiggetjes

Klik hier om naar de activiteit toe te gaan.

Biggetjes zien er superschattig uit. Nu maken we ze na met bladerdeeg en knakworst. Bere-lekkere biggetjes dus! Dat wordt smullen…

Vrijdag 12 maart: Natuur  – Natuurschatten

Klik hier om naar de activiteit toe te gaan.

Gewapend met een eierdoos, beplakt met afbeeldingen uit de bijlage, gaan we op zoek naar mooie dingen in de natuur. Wat ga jij vinden? Staat dat voorwerp ook tussen de afbeeldingen? Stop het dan in het juiste vakje.

Download hier de activiteitenkalender

Wil je alle BSO activiteiten voor maart zien? Je kunt de complete activiteitenkalender voor maart hier downloaden! Of bekijk de kalender direct in DoenKids en plan het in.

Iedere maand zal er een nieuwe blog verschijnen met een nieuwe BSO-activiteitentipkalender. Kun je niet wachten op nieuwe ideeën? Neem dan zelf een kijkje in de database van DoenKids! Deze staat boordevol inspiratie.

Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.