BSO activiteiten in juli – tips voor de kinderopvang

Iedere maand bieden wij een activiteitenkalender aan boordevol tips met passende activiteiten voor die maand. Alle activiteiten staan in DoenKids. Het is een interactieve PDF: superhandig! Als je klikt op de activiteit ga je vanzelf naar het bijbehorende draaiboek. Je moet dan wel ingelogd zijn in DoenKids.

Natuurlijk nemen we op de kalender de speciale (feest)dagen ook mee. In juli zijn dit bijvoorbeeld De Dag van het Sprookje, Internationale Puzzeldag en De dag van de Vriendschap. Extra leuk en grappig om hier even bij stil te staan met de kinderen.

Bij elke activiteit wordt met behulp van een symbool aangegeven wat voor soort activiteit het is. Dit zijn de DoenKids soort activiteiten: eten en drinken, creatief, sport & spel, muziek, dans & drama, techniek & proefjes, natuur en media. Wil je meer weten over DoenKids BSO activiteiten? Kijk dan hier voor meer informatie. 

In deze maandelijkse blog worden er een aantal activiteiten uitgelicht, maar voel je gerust vrij om zelf op onderzoek uit te gaan en zelf op de activiteiten te klikken die passen bij jullie BSO. 

Benieuwd naar de activiteitenkalender van juni? Klik dan hier.

Voorbeeld BSO activiteiten juli

Woensdag 7 juli: Eten en drinken – Sprookjesachtig kokkerellen

Hokus pokus pilatus pas… ik wilde dat er wat lekkers was! Binnen het thema sprookjes zijn heel wat lekkere, gezonde en simpele hapjes te maken. Help je mee? Dit is superleuk om te doen op de Dag van het Sprookje!

Dinsdag 13 juli: Spel – Kleuren Sudoku

Je hebt vast wel eens een Sudoku gezien in de krant. Misschien wel wat lastig, met al die cijfers. Maar wist je dat je dit ook met kleuren kunt spelen?! Een goede hersenkraker voor de kinderen vanaf 6 jaar.

Dinsdag 20 juli: Ontdekken, techniek en proefjes – Prik je ‘m lek, ja of nee?

Dit is een ultiem zomers proefje. Denk jij dat je potloden in een zak met water kan steken zonder dat deze gaat lekken? We komen daar met dit experiment achter. Prikken maar!

Vrijdag 30 juli: Creatief  – Vriendschapsarmband

Op de Internationale Dag van de Vriendschap is het leuk om iets te geven aan jouw beste vriend of vriendin. Maak bijvoorbeeld deze coole vriendschapsarmbanden! Knip de papieren rietjes in stukjes en rijg het aan je chenilledraad. Voor wie maak jij een armbandje?

Download hier de activiteitenkalender

Wil je alle BSO activiteiten voor juli zien? Je kunt de complete activiteitenkalender voor juli hier downloaden! Of bekijk de kalender direct in DoenKids en plan het in.

Iedere maand zal er een nieuwe blog verschijnen met een nieuwe BSO-activiteitentipkalender. Kun je niet wachten op nieuwe ideeën? Neem dan zelf een kijkje in de database van DoenKids! Deze staat boordevol inspiratie.

Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.