BSO activiteiten in januari – tips voor de kinderopvang

Op zoek naar BSO activiteiten voor januari? Vanaf begin 2020 bieden wij iedere maand een activiteitenkalender aan boordevol tips met passende activiteiten voor die maand. Alle activiteiten staan in DoenKids. Het is een interactieve PDF: superhandig! Als je klikt op de activiteit ga je vanzelf naar het bijbehorende draaiboek. Je moet dan wel ingelogd zijn in DoenKids.

Bij elke activiteit wordt met behulp van een symbool aangegeven wat voor soort activiteit het is. Dit zijn de DoenKids soort activiteiten: eten en drinken, creatief, sport & spel, muziek, dans & drama, techniek & proefjes, natuur en media. Wil je meer weten over DoenKids BSO activiteiten? Kijk dan hier voor meer informatie. 

In deze maandelijkse blog worden er een aantal activiteiten uitgelicht, maar voel je gerust vrij om zelf op onderzoek uit te gaan en zelf op de activiteiten te klikken die passen bij jullie BSO. 

Benieuwd naar de activiteitenkalender van december? Klik dan hier.

Voorbeeld BSO activiteiten januari

Maandag 4 januari: Creatief – papieren pooldieren
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan.

Door oude tijdschriften en gelezen kranten in verschillende vormen te knippen geven wij ze een tweede leven! We maken er namelijk pooldieren van. Kinderen kunnen zelf kiezen wat zij graag zouden willen maken. Uiteraard kun je hen ook (twee) keuzes geven. De sjablonen uit de bijlage maken het nog een stukje makkelijker.

Maandag 11 januari: Ontdekken, techniek & proefjes  – ijskoude experimenten
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan.

Brrr… ijs is heel koud! Maar je kunt er ook leuke proefjes mee doen. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je water laat bevriezen? En smelt ijs sneller als je er zout bij doet? Daar kom je allemaal achter als je deze ijskoude proefjes gaat doen.

Dinsdag 12 januari: Muziek, dans & drama – dobbel een Noordpool-verhaal
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan.

Je dobbelt met de dobbelsteen. Het aantal ogen op de dobbelsteen bepaalt wie je bent, wat je doet en wat er met je aan de hand is. Beeld dit uit of schrijf het op. Uitdaging!

Woensdag 27 januari: Natuur – nature’s chef
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan.

Kokkerellen voor dieren! We leren welke dieren onze hulp wél en welke dieren onze hulp niét kunnen gebruiken. We gaan aan de slag in de keuken om de lekkerste gerechten voor de dieren in de natuur in elkaar te toveren. Zo worden we een echte nature’s chef!

Download hier de activiteitenkalender

Wil je alle BSO activiteitentips zien voor januari? Je kunt de complete activiteitenkalender voor januari hier downloaden! Of bekijk de kalender direct in DoenKids en plan het in.

Iedere maand zal er een nieuwe blog verschijnen met een nieuwe BSO-activiteitentipkalender. Kun je niet wachten op nieuwe ideeën? Neem dan zelf een kijkje in de database van DoenKids! Deze staat boordevol inspiratie.

Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.