BSO activiteiten in december – tips voor de kinderopvang

Op zoek naar BSO activiteiten voor december? Vanaf begin dit jaar bieden wij iedere maand een activiteitenkalender aan boordevol tips met passende activiteiten voor die maand. Alle activiteiten staan in DoenKids. Het is een interactieve PDF: superhandig! Als je klikt op de activiteit ga je vanzelf naar het bijbehorende draaiboek. Je moet dan wel ingelogd zijn in DoenKids.
Natuurlijk nemen we op de kalender de speciale (feest)dagen ook mee. In december zijn dit bijvoorbeeld Pakjesavond en Lelijke Kersttruiendag. Extra leuk en grappig om hier even bij stil te staan met de kinderen.

Bij elke activiteit wordt met behulp van een symbool aangegeven wat voor soort activiteit het is. Dit zijn de DoenKids soort activiteiten: eten en drinken, creatief, sport & spel, muziek, dans & drama, techniek & proefjes, natuur en media. Wil je meer weten over DoenKids BSO activiteiten? Kijk dan hier voor meer informatie. 

In deze maandelijkse blog worden er een aantal activiteiten uitgelicht, maar voel je gerust vrij om zelf op onderzoek uit te gaan en zelf op de activiteiten te klikken die passen bij jullie BSO. 

Benieuwd naar de activiteitenkalender van november? Klik dan hier.

Voorbeeld BSO activiteiten december

Dinsdag 1 december: Eten & drinken – oud Hollandse pepernoten
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan.

‘Oh, kom maar eens kijken, wat er in onze oven zit…’ Als dat geen smullen wordt! We gaan oud Hollandse pepernoten bakken. Misschien denken jullie dan aan kruidnoten, maar dit zijn échte pepernoten. Deze termen worden vaak verwisseld. Hebben de kinderen deze eigenlijk al eens geproefd?

Donderdag 3 december: Muziek, dans & drama – Sinterklaas reactiespel
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan.

Er roept iemand: ‘Daar wordt aan de deur geklopt!’ en plotseling gaat een ander kind op zijn stoel staan. Dit is een hilarisch spel want niemand weet van tevoren wie er aan de beurt is! Je reageert op de actie van iemand anders. Spannend, uitdagend en helemaal in de sfeer van Sinterklaas.

Vrijdag 18 december: Creatief – Foute kersttrui
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan. 

In Amerika was de foute kersttrui al een lange tijd hip en nu zie je ze elk jaar ook in Nederland in de winkels liggen. Aangezien het op 18 december Lelijke Kersttruiendag is, is deze activiteit perfect om te doen! Een foute kersttrui maken is toch veel leuker dan er eentje kopen?!

Maandag 28 december: Ontdekken, techniek & proefjes  – Onderwater vuurwerk
Klik hier om naar de activiteit toe te gaan.

Dit is nog eens veilig vuurwerk. We maken met voedingskleurstof vuurwerk onder water. Het ziet er prachtig uit en er is geen knalletje te horen! Tip: In plaats van voedingskleurstof, zou je ook glitters kunnen toevoegen! Dit geeft een heel ander effect en ziet er ook super sprankelend en feestelijk uit. Happy 2021 allemaal!

Download hier de activiteitenkalender

Wil je alle BSO activiteitentips zien voor december? Je kunt de complete activiteitenkalender voor december hier downloaden! Of bekijk de kalender direct in DoenKids en plan het in.

Iedere maand zal er een nieuwe blog verschijnen met een nieuwe BSO-activiteitentipkalender. Kun je niet wachten op nieuwe ideeën? Neem dan zelf een kijkje in de database van DoenKids! Deze staat boordevol inspiratie.

Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.