BSO activiteiten in augustus – tips voor de kinderopvang

Iedere maand bieden wij een activiteitenkalender aan boordevol tips met passende activiteiten voor die maand. Alle activiteiten staan in DoenKids. Het is een interactieve PDF: superhandig! Als je klikt op de activiteit ga je vanzelf naar het bijbehorende draaiboek. Je moet dan wel ingelogd zijn in DoenKids. In deze blog vind je BSO activiteiten voor augustus!

Natuurlijk nemen we op de kalender de speciale (feest)dagen ook mee. In augustus zijn dit bijvoorbeeld Watermeloendag, Wereld Olifantendag en Achtbanendag. Extra leuk en grappig om hier even bij stil te staan met de kinderen.

Bij elke activiteit wordt met behulp van een symbool aangegeven wat voor soort activiteit het is. Dit zijn de DoenKids soort activiteiten: eten en drinken, creatief, sport & spel, muziek, dans & drama, techniek & proefjes, natuur en media. Wil je meer weten over DoenKids BSO activiteiten? Kijk dan hier voor meer informatie. 

In deze maandelijkse blog worden er een aantal activiteiten uitgelicht, maar voel je gerust vrij om zelf op onderzoek uit te gaan en zelf op de activiteiten te klikken die passen bij jullie BSO. 

Benieuwd naar de activiteitenkalender van juli? Klik dan hier.

Voorbeeld BSO activiteiten augustus

Dinsdag 3 augustus: Eten en drinken – Watermeloen pizza

Hét ideale recept om te maken op Watermeloendag: watermeloen pizza! Als basis voor de pizza gebruik je geen bodem van deeg, maar eentje van watermeloen. Lekker fris en heel gezond. Probeer maar eens!

Maandag 9 augustus: Natuur – Natuurlabyrint

Durf jij het aan, om het natuurlabyrint in te gaan?! En hoe denk je dit spannende doolhof of labyrint te kunnen trotseren? Misschien wel geblinddoekt?! Maak samen een labyrint (doolhof) van natuurlijk materiaal en doe verschillende toffe spelletjes.

Maandag 16 augustus: Muziek, dans & drama  – Rollercoaster Experience

Een looping en een kurkentrekker: we ontwerpen en maken ons eigen achtbaankarretje of treintje en beleven daarna het échte achtbaangevoel tijdens de online rides. Stap in je eigen karretje, doe de gordel vast en houd je handen binnenboord. Daar gaan we… Gillen is toegestaan!

Donderdag 19 augustus: Spel – Raad het geluid

Dit wordt spannend… We horen allerlei verschillende geluiden. Maar we zien niets! Raad jij wat het geluid is? Zet je oren goed open!

Download hier de activiteitenkalender

Wil je alle BSO activiteiten voor augustus zien? Je kunt de complete activiteitenkalender voor augustus hier downloaden! Of bekijk de kalender direct in DoenKids en plan het in.

Iedere maand zal er een nieuwe blog verschijnen met een nieuwe BSO-activiteitentipkalender. Kun je niet wachten op nieuwe ideeën? Neem dan zelf een kijkje in de database van DoenKids! Deze staat boordevol inspiratie.

Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.