BSO activiteiten

Wil je keuze hebben uit meer dan 2000 buitenschoolse opvang activiteiten? Neem een abonnement bij DoenKids en 
kies samen met de kinderen jullie eigen favoriete activiteiten uit.

Wat extra handig is: je kunt binnen DoenKids ook zelf activiteiten voor de BSO toevoegen en die delen met jouw collega’s.

Lees hieronder wat voor soort activiteiten DoenKids aanbiedt en hoe de activiteiten zijn opgebouwd.

Soort DoenKids activiteiten

De buitenschoolse opvang activiteiten zijn onderverdeeld in de volgende soorten:

Opbouw buitenschoolse opvang activiteiten

De activiteiten binnen DoenKids worden als volgt opgebouwd:

  • Algemene informatie: duur van de activiteit, doelgroep (leeftijd), soort activiteit, groepsgrootte en ontwikkelingsgebieden
  • Benodigdheden: alle materialen of ingrediënten die nodig zijn
  • Introductie of voorbereiding
  • De uitleg van de activiteit
  • Tips & variaties
  • Eventuele bijlages

Maar natuurlijk is elke activiteit binnen DoenKids uniek en kan het dus een afwijkende opbouw hebben. Bij proefjes leggen we bijvoorbeeld de techniek die erachter zit uit en bij een dierenspel geven we meer achtergrondinformatie over bepaalde dieren.

Elke buitenschoolse opvang activiteit is afgestemd op de leeftijd en de ontwikkeling van de kinderen.

Voor elk kind een passende activiteit

Binnen de DoenKids database kan er worden gezocht op naam van de activiteit of bijvoorbeeld op leeftijd, groepsgrootte, ontwikkelingsgebied, duur of thema. Doordat de DoenKids database telkens wordt aangevuld met nieuwe activiteiten is de keuze onbeperkt. 

Om de kinderen actief te betrekken bij het kiezen van activiteiten ondersteunen we waar mogelijk de activiteiten met behulp van een YouTube video. Dat spreekt de kinderen zelf ook aan!

Laat de kinderen op de groep zelf in de database zoeken naar activiteiten om het programma op jouw BSO aan te laten sluiten bij de beleving van de kinderen.

Bovendien spelen we in op trends door bijvoorbeeld activiteiten aan te bieden in de categorie media. Hierbij leren de kinderen bewust omgaan met de mogelijkheden van media! Ook kijken we naar de games die kinderen spelen en maken er offline spellen van. Zo kun je met DoenKids activiteiten een aanbod creëeren passend bij de interesses van de kinderen. 

Heb je zelf nog tips om het DoenKids activiteitenaanbod te kunnen vergroten? Neem dan contact met ons op!