BSO-activiteiten in november – tips voor de kinderopvang

Iedere maand bieden wij een activiteitenkalender aan boordevol tips met passende activiteiten voor die maand. Alle activiteiten staan in DoenKids. Het is een interactieve PDF: superhandig! Als je klikt op de activiteit ga je vanzelf naar het bijbehorende draaiboek. Je moet dan wel ingelogd zijn in DoenKids.

Natuurlijk nemen we op de kalender de speciale (feest)dagen ook mee. In november zijn dit bijvoorbeeld Sint Maarten, de intocht van Sinterklaas en Wereld Toiletdag. Extra leuk en grappig om hier even bij stil te staan met de kinderen.

Bij elke activiteit wordt met behulp van een symbool aangegeven wat voor soort activiteit het is. Dit zijn de DoenKids soort activiteiten: eten en drinken, creatief, sport & spel, muziek, dans & drama, techniek & proefjes, natuur en media. Wil je meer weten over DoenKids BSO activiteiten? Kijk dan hier voor meer informatie.

In deze maandelijkse blog worden er een aantal activiteiten uitgelicht, maar voel je gerust vrij om zelf op onderzoek uit te gaan en zelf op de activiteiten te klikken die passen bij jullie BSO. 

Benieuwd naar de activiteitenkalender van oktober? Klik dan hier.

Voorbeeld BSO activiteiten november

Dinsdag 2 november: Ontdekken, techniek en proefjes – Fortnite parachute
Maak je eigen toffe Fortnite Parachute en test of je parachute ook echt vliegt! Hoe zou dat komen en hoe werkt een parachute? En werkt het beter mét of zonder poppetje? Doe dit leuke proefje en kom erachter!

Woensdag 10 november: Spel – Sint Maarten: Snoep-bingo
Een dropje, een zuurstok of toch een koekje.. Welk soort lekkers heb jij op je bingo-kaart staan? Heb je je kaart vol? Dan roep je: “JAMMIE!” Valse bingo? Zing dan een Sint Maarten liedje!

Vrijdag 12 november: Eten en drinken – Appelmijters
Op 13 november komen Sinterklaas en zijn pieten weer in het land. Tijd voor iets lekkers dus! Deze snack ziet er zo leuk uit; het is bijna zonde om op te eten. Maak overheerlijke appelmijters met behulp van fruit. Dat wordt sinter-smullen.

Vrijdag 26 november: Creatief – Pepernotenfabriek
Begin maar alvast met het sparen van wc- en keukenrollen. Je kunt hier namelijk een heel toffe pepernotenfabriek van maken! Welke pepernoot komt er als eerste uit de fabriek?

Download hier de activiteitenkalender

Wil je alle BSO activiteiten voor november zien? Je kunt de complete activiteitenkalender voor november hier downloaden! Of bekijk de kalender direct in DoenKids en plan het in.

Iedere maand zal er een nieuwe blog verschijnen met een nieuwe BSO-activiteitentipkalender. Kun je niet wachten op nieuwe ideeën? Neem dan zelf een kijkje in de database van DoenKids! Deze staat boordevol inspiratie.

Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.