BSO-activiteiten in december – tips voor de kinderopvang

Iedere maand bieden wij een activiteitenkalender aan boordevol tips met passende activiteiten voor die maand. Alle activiteiten staan in DoenKids. Het is een interactieve PDF: superhandig! Als je klikt op de activiteit ga je vanzelf naar het bijbehorende draaiboek. Je moet dan wel ingelogd zijn in DoenKids.

Natuurlijk nemen we op de kalender de speciale (feest)dagen ook mee. In december zijn dit bijvoorbeeld Pakjesavond, Lelijke Kersttruiendag en Kerstmis. Extra leuk en grappig om hier even bij stil te staan met de kinderen.

Bij elke activiteit wordt met behulp van een symbool aangegeven wat voor soort activiteit het is. Dit zijn de DoenKids soort activiteiten: eten en drinken, creatief, sport & spel, muziek, dans & drama, techniek & proefjes, natuur en media.

In deze maandelijkse blog worden er een aantal activiteiten uitgelicht, maar voel je gerust vrij om zelf op onderzoek uit te gaan en zelf op de activiteiten te klikken die passen bij jullie BSO. 

Benieuwd naar de activiteitenkalender van november? Klik dan hier. In deze blog vind je BSO activiteiten voor de maand december!

Voorbeeld BSO activiteiten december

Vrijdag 3 december: Eten en drinken – Banaan-pepernotencake
Zin in iets lekkers wat ook nog eens met Sinterklaas te maken heeft? Dat komt goed uit! We maken banaan-pepernotencake. Verder is deze cake naast vegan ook nog eens glutenvrij. Als je geen problemen hebt met gluten kun je het boekweitmeel vervangen door gewoon meel.

Maandag 6 december: Creatief – Smeltende sneeuwpop
Verander een papieren bordje in een winters landschap en maak een sneeuwpop van vilt die hier op past. Door een rietje achter de sneeuwpop te plakken en deze sneeuwpop vervolgens door het gat van het papieren bordje te halen, lijkt het alsof de sneeuwpop in het sneeuwlandschap staat. Als je het rietje naar beneden trekt lijkt de sneeuwpop te smelten!

Woensdag 22 december: Ontdekken, techniek en proefjes – Elfensnot in een potje
Dit is een supercool proefje om te doen tijdens de periode rondom Kerst: elfensnot in een potje maken. Dat ziet er vies uit he? De kinderen zullen het in ieder geval geweldig vinden! Je maakt het eenvoudig met knutsellijm, wasmiddel en kleurstof.

Woensdag 29 december: Spel – Vuurwerk sportspektakel
Pats, boem, knal! Welkom op ons vuurwerkfestival! Het nieuwe jaar is bijna begonnen! Speel daarom deze 8 sportieve spellen van de afsteekkaart en verdien een Vuurwerk-Verklaring.

Download hier de activiteitenkalender

Wil je alle BSO activiteiten voor december zien? Je kunt de complete activiteitenkalender voor december hier downloaden! Of bekijk de kalender direct in DoenKids en plan het in.

Iedere maand zal er een nieuwe blog verschijnen met een nieuwe BSO-activiteitentipkalender. Kun je niet wachten op nieuwe ideeën? Neem dan zelf een kijkje in de database van DoenKids! Deze staat boordevol inspiratie.

Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-4001100 (Let op: kies eerst 1 voor support en dan 5 voor DoenKids).

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.