Bloemenmandala maken

Nog een paar dagen dan begint de zomer. Dus tijd voor een zomerse DIY: een bloemenmandala! Met bloemen en groen uit de tuin maak je de mooiste kunstwerken. Pak een mandje en een schaar en hup naar buiten!

Toen ik inspiratie zocht voor deze bloemenmandala en al speurend op Pinterest rondkeek, zonk me de moed even in de schoenen. Man, wat veel prachtige bloemenmandala’s kwam ik tegen! Maar eenmaal begonnen met het maken van mijn eigen mandala’s ontdekte ik dat het gewoon erg leuk en niet moeilijk is om je eigen kunstwerkje van bloemen te maken. Ook al wordt ‘ie misschien een ietsiepietsie scheef. En bijkomend voordeel: je wordt fleurig van alle blommen én het maken van mandala’s maakt je zen!

Wat heb je nodig?

  • schaartje
  • bloemen
  • groene blaadjes
  • vlakke ondergrond
  • fotocamera om je creatie vast te leggen

Gewapend met een schaartje ging ik langs mijn zomerbloeiers op het terras en in de borders. Ik knipte een mooie paarse bloem van de Clematis, plukte flink wat Margrietjes en ook een paar donkerpaarse Petunia’s kwamen in mijn bakje terecht. Nog een takje groen van het olijfboompje en ik trok voor het gemak een paar takjes uit het boeketje van de keukentafel: een Zonnebloem, een paar Chrysanten en wat rode bessen (waar ik de naam niet van weet). Genoeg om aan de slag te gaan!

Hoe maak je het?

Een echt stappenplan om een bloemenmandala te maken is er niet. Je begint in ieder geval met het hart van de mandala en zo werk je verder van binnen naar buiten toe. Ik koos voor het hart elke keer een mooie grote bloem of ik maakte een hart van twee bloemetjes op elkaar. Daarom heen leg je in een terugkerend patroon een cirkel van andere bloemen of groen. Of trek blaadjes los van een takje of bloem en maak daar een patroontje mee.

Je gaat steeds verder totdat je de mandala mooi en groot genoeg vindt. Het kan eigenlijk niet fout gaan, als je maar steeds oplet dat je patroon niet onderbroken wordt. Om je creatie te vereeuwigen maak je er een foto van.

Geen bloemen voorhanden? Een mandala kun je elk seizoen maken met allerlei materialen uit de tuin of natuur.

Een fijne, fleurige start van de zomer!

Elske

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.