Bakken voor KiKa 2021

We gaan bakken voor KiKa! Dit jaar verloopt het evenement anders dan andere jaren.
Door het coronavirus geven we dit evenement anders vorm, maar wel met de bedoeling om geld op te halen voor KiKa! Met het opgehaalde geld kan er onderzoek gedaan worden om zieke kinderen beter te behandelen en sneller te genezen. Download via deze blog onze gratis activiteiten om geld op te kunnen halen voor KiKa! 

DoenKids heeft voor KiKa een activiteitenpakket beschikbaar gesteld om deelnemende locaties te inspireren! Neem een kijkje in dit pakket en ontdek wat je bijvoorbeeld met porseleinstiften kunt doen. Ontwerp Delfts blauwe tegeltjes, maak een ‘Happy mok’ of pimp een pollepel!

Hoe kun je meedoen met de actie voor KiKa?

  1. Maak een account aan op: https://www.actievoorkika.nl/kom-in-actie
  2. Maak op je pagina een actie aan: verzin een actie, zoek een leuke foto en binnen 5 minuten heb jij jouw eigen actiepagina.
  3. Zamel geld in! Gebruik het gratis activiteitenpakket van DoenKids ter inspiratie. Verkoop bijvoorbeeld de tegeltjes, mokken en pollepels. 

Gratis activiteitenpakket vervangt Bakken voor KiKa

Speciaal voor KiKa hebben we als DoenKids een activiteitenpakket gemaakt met 3 compleet uitgewerkte activiteiten: maak Delfts blauwe tegeltjes, happy moks of ga pollepels versieren. Je kunt het activiteitenpakket hier gratis downloaden via onze webshop of via de website van KiKa.
Open het pakket, lees de beschrijving van de activiteiten, print eventueel de bijlages en ga aan de slag! 

In deze blog geven we een een korte indruk per activiteit, download het activiteitenpakket voor de uitgebreide uitleg van de activiteiten. 

Tip 1: Delfts blauwe tegeltjes maken

Delfts blauwe tegeltjes zijn superleuk om te maken. Er gebeurt iets magisch als je monochroom werkt: elk tegeltje wordt anders en toch passen ze allemaal bij elkaar. Zelfs als je niet voor typisch Delfts blauwe motieven kiest! Versier de tegeltjes met de porseleinstiften en bak het af in de oven. Lees meer over deze activiteit in de blog.

Tip 2: Happy moks!

We versieren een mok met porseleinstiften.  Maak allerlei ontwerpen op de mok, niets is te gek! Maak de mok af met een positieve quote. Zo wordt het een echte ‘Happy mok’.
Gebruik eventueel het ‘mug cake’ recept van Chickslovefood. Dit recept vind je in de bijlage van de activiteit.

Tip 3: Pimp je pollepel

We toveren een simpele houten pollepel om tot een kleurrijk stukje keukengerei! Maak vooraf de keuze of je de pollepel in zijn geheel verft of alleen het handvat versiert. Als je alleen het handvat verft kun je de lepel namelijk nog gebruiken bij het koken. Gebruik de pollepel in de keuken, ter decoratie of geef het cadeau!

Veel (bak)plezier toegewenst namens team DoenKids!

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.