9x Maskers maken van papieren bordjes

Met alleen een simpel papieren wegwerp bordje kun je zijn wie je maar wil. Laat je fantasie de vrije loop en knutsel bijvoorbeeld een eenhoorn masker of maak zo’n stoere Triceratops. Om je alvast wat inspiratie te geven, heb ik wat voorbeelden gemaakt. Leuk om met de kinderen te knutselen voor carnaval!

Wat heb je nodig?

  • Papieren bordjes
  • Schaar
  • Elastiekjes
  • Perforator
  • Lijm
  • Knutselmateriaal zoals verf en gekleurd papier om de maskers mee te versieren.

Maskers maken

Hoe je de maskers maakt, is natuurlijk afhankelijk van welke je kiest. De basis is je papieren bordje. Hierin knip je twee ooggaten. Dat lukt het best met een klein nagelschaartje. Om het masker op te kunnen zetten, maak je met de perforator een gaatje op ooghoogte aan beide zijkanten van het bord. Daar rijg je elastiekjes door. Daarna kun je vorm geven aan je masker. Oren, hoorns etc knipte ik ook uit papieren bordjes, zodat je masker lekker stevig wordt. Dan kun je het masker nog versieren met bijvoorbeeld verf, papier, pompons, glitters en pailletten etc.

Eenhoorn

Eenhoorns blijven de leukste dieren ter wereld. Alleen jammer dat je er nooit één in het echt tegen komt. Gelukkig is dit masker een leuk alternatief!

Leeuw

Deze leeuw heeft een wat hogere moeilijkheidsgraad dan de rest van de maskers in dit rijtje. Maar wat een koning! Ik maakte hem door het bord geel te verven en de rand oranje. Die knipte ik rondom in. De oren, snoet en het ‘sikje’ zijn ook gemaakt van papieren bordjes.

Kikker

Deze kikker laat juist zien dat het niet perse ingewikkeld hoeft. Met een klein beetje moeite tover je een papieren bordje al om in deze vrolijke Kermit.

Clown

Deze is voor kids die graag de clown uithangen! Het gezichtje tekende ik erop met stift en daarna lijmde ik de hoed en pompons erop.

Superhero masker

Kruip in de huid van je eigen held en maak zo’n stoer superhelden masker. En om de look compleet te maken, kun je van wc rollen ook nog bijpassende superhero armbanden maken.

Dino masker

De Triceratops is het favoriete masker van mijn zoon Charlie, een groot dino liefhebber. De driehoorn ziet er best lief uit. Maar pas op, eenmaal op het hoofd begint hij heel hard te brullen. Althans, dat is de uitwerking die hij op mijn kind heeft.

Poes

Deze zwarte poes lijkt achteraf ook een beetje op een muisje. Misschien had ik de oren iets verder uit elkaar moeten plakken. Maar muis of poes, ik vind het een schatje.

Tijger masker

En de laatste uit dit rijtje maskers is deze stoere tijger. Ik heb de ooggaten een wat spitsere vorm gegeven voor een wat stoerdere look. Pas maar op!

Ik hoop dat deze ideeën je genoeg inspiratie geven om zelf ook aan de slag te gaan!

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.