10 BSO tips voor thuis (8+)

Een blog vol BSO tips voor thuis voor 8+ kinderen! De BSO is met uitzondering van de noodopvang nog gesloten. Veel pm-ers hebben al allerlei acties ondernomen om het contact met de kinderen te onderhouden op allerlei ludieke manieren. Zo hebben we gehoord dat er knutseltasjes zijn rondgebracht, bakpakketjes zijn uitgedeeld, grappige video’s zijn verzonden en dat er online zelfs wordt voorgelezen. Voor je kinderen onder de 8 jaar bleek dit vaak goed aan te slaan en kon je de kinderen op deze manier toch wat bieden tijdens de lockdown. 

Het samenzijn wordt gemist!

Natuurlijk kunnen deze alternatieve activiteiten nooit het plezier evenaren dat je hebt wanneer je samen met je leeftijdsgenootjes leuke activiteiten onderneemt. Juist het ontmoeten van je vriendjes wordt in deze tijd heel erg gemist! Om écht iets samen mét de kinderen te kunnen doen, hebben wij een aantal ideeën voor je op een rijtje gezet. Hopelijk geeft dit jullie wat inspiratie om ook met de kinderen vanaf 7/8 jaar vanuit de BSO leuke activiteiten aan te blijven bieden!

Ontmoet elkaar online en start jouw activiteit!

Nodig alle kinderen online uit (bijvoorbeeld via Google Meet, Zoom of Teams) en ga aan de slag! Voor sommige activiteiten hebben de kinderen materiaal nodig (bijvoorbeeld een bingokaart). Stuur deze per mail toe of print ze uit en breng ze langs. Misschien kun je een aantal activiteiten combineren en de materialen in een tasje verzamelen en langsbrengen of laten ophalen. Veel (online) plezier!

Tip: Vergeet niet je eigen scherm tijdens de activiteiten te fotograferen of filmen (let op dat hierbij niet de kinderen in beeld zijn). Leuk om te bewaren als herinnering of om te delen via het ouderportaal, nieuwsbrief, social media of mail.

1. Fortnite yoga

Even met z’n allen helemaal zen worden, doe je met deze yogaoefeningen in Fortnite-stijl. Battle Bus, Treasure Chest en Shield Potio; we doen ze allemaal. Lees het verhaal voor, doe de oefeningen en ontspan!

2. Glow dance

Zorg dat elk kind een set glowsticks en eventueel tape krijgt. Iedereen gaat in een ruimte staan die goed verduisterd kan worden. Deel  je scherm en laat wat voorbeelden van Glow dance-filmpjes zien (deze vind je in de activiteit).  Daarna gaat ieder kind zijn of haar kleding beplakken met glow in the dark sticks. Klaar? Lichten uit, verduister je ruimte en zet de muziek maar aan. Zodra je gaat dansen ziet het er megagrappig uit!

3. TikTok Moves

We gaan gezamenlijk populaire dansjes uit de app TikTok leren! Gebruik jij de app TikTok? Of zie jij wel eens filmpjes voorbijkomen waarin er vrolijk gedanst wordt? Wij gaan deze toffe moves eens proberen onder de knie te krijgen. Dans je mee?

4. Raad het geluid

Speel de geluiden af via jouw scherm. Laat de kinderen raden wat voor geluid ze horen. Het antwoord kunnen ze opschrijven en dan allemaal tegelijk hun blaadje voor de camera houden. Wie heeft het goed? Houd als pm’er de score bij. Wie raadt de meeste geluiden?

5. Rollercoaster Experience

Vandaag gaan we online een pretpark bezoeken. Wie wil er mee in de achtbaan? Een looping en een kurkentrekker; we beleven het gevoel van een echte rollercoaster tijdens de online rides. Wie kan goed meebewegen in de bochten en wie kan het hardst gillen?

6. TikTok Bingo

Zorg dat elk kind een bingokaart krijgt. Speel de populaire TikTok-liedjes uit deze activiteit af via je scherm. Welke TikTok-hit hoor je? En staat deze op je bingokaart? Kruis het dan af! Wie heeft als eerste de kaart vol?

7. Kleed je in Fashion, voel je Famous

Ken jij de game Fashion Famous op Roblox? Wij spelen verschillende rondes waarbij we ons zo snel mogelijk verkleden en dit aan elkaar showen via de camera. Wie heeft de mooiste outfit en krijgt de meeste sterren? Wie heeft zich het meest winters verkleed? Of de meest zomerse tropical outfit gekozen?

8. Colour Tracks

Speel de liedjes één voor één af via je scherm. In elk liedje zit een kleur verborgen. Hoor jij welke kleur er op de plek van de ‘BLIEP’ verstopt zit? Zoek dan zo snel mogelijk iets in huis met die kleur en laat dit voor de camera zien. Wie heeft als eerst de juiste kleur gevonden?

9. Stippenkunst op keukenpapier

Nodig: keukenpapier en stiften. Dit is een echte mindfulness tip: volg de patronen en zet stippen op keukenpapier. Ieder maakt z’n eigen kunstwerk. Kies je eigen kleurenpalet en maak een prachtig stippenpatroon op keukenpapier. Laten jullie het daarna aan elkaar zien?

10. FIFA bingo

We gaan bingo spelen met de spelers uit de populaire game FIFA! Zorg ervoor dat elk kind een bingokaart ontvangt en speel online gezamenlijk deze leuke bingo.

Wie heeft als eerste een rij vol? Heb jij Messi of van Dijk? Wanneer je bingo hebt, zet je je geluid aan en roep je ‘GOAL’!

Nog geen abonnement? Neem dan contact met ons op! Stuur een mail naar info@doenkids.nl of bel 085-0656657.

Deel deze post

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Categorieën

Nieuwste posts

DoenKids is onderdeel van

Gratis demo

Vraag via onderstaand formulier een gratis demo aan of per telefoon en dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.